Skip to main content

Τι βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική στο οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και αναμένεται να ταυτοποιηθούν πολλά στοιχεία ακόμα.

Εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροκροτητές, συμβατικούς και ηλεκτρικούς, φυσίγγια από καλάσνικοφ, πιστόλια καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet και άλλο ψηφιακό υλικό εντόπισε η αστυνομία στις έρευνες που πραγματοποίησε τόσο στη γιάφκα των συλληφθέντων στο Κουκάκι όσο και στις οικίες αυτών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Στην αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

– Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, η κάθε μία βάρους περίπου 1, 6 κιλού (αμμωνίτιδα),

– Δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, και πλήθος από φυσίγγια για τουφέκι Kalashnikov.

Στις οικίες των συλληφθέντων:

– Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στο σπίτι ενός εξ αυτών.

Το σύνολο πειστηρίων που κατσχέθηκαν θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών και μίας γυναίκα 36 ετών, ύστερα από παρακολούθηση επτά μηνών.

Οι εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής τους συνδέουν με τρομοκρατική δράση, προσανατολισμένη προς την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για τις εξής επιθέσεις:

– Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12/12/2014

– Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24/11/2015
– Τοποθέτηση ισχυρής βόμβας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σαραντόζα στην Αθήνα στις 19/4/2017

– Βόμβα και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών στις 22/12/2017

– Επίθεση στο κτίριο του «ΣΚΑΪ-Καθημερινή» στις 17/12/201

Αναμένεται να ταυτοποιηθούν πολλά στοιχεία ακόμα.