Skip to main content

Τυχαία είναι η υποβάθμιση των Χριστουγέννων ή μεθοδευμένη;

Η εκστρατεία κατά του χριστιανισμού παίρνει πλέον επίσημη μορφή, υπό το πρόσχημα να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι από τα χριστιανικά σύμβολα.

Υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα συμβεί, άγνωστο ήταν το πότε. Είχαμε γράψει προ καιρού, ότι όλα όσα συμβαίνουν, οδηγούν μαθηματικά σε μια παγκόσμια ισοπέδωση, όπως άλλωστε έχει διακηρυχθεί: "μια κυβέρνηση, ένας λαός, μια θρησκεία".

Στην Ελλάδα, για παγκόσμια Αρχή μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευ. Βενιζέλος. Η πρώτη φορά που μας προβλημάτισε σοβαρά το κίνητρο της επιβολής παγκοσμιοποίησης, την οποία μας παρουσίασαν ως πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων του λαού, ήταν όταν ο Τζορτζ Σόρος σε διάλεξή του στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενιαίας ρύθμισης παγκοσμίως των κανόνων της κεφαλαιαγοράς, ώστε να μεταφέρονται μετ’ ευκολίας τα κεφάλαια από τη μια χώρα στην άλλη, χωρίς να προσκρούουν στις ιδιαιτερότητες της νομοθεσίας κάθε χώρας.

Παραλλήλως, είχε αρχίσει εκστρατεία στις ΗΠΑ, μετά από διαμαρτυρίες εβραϊκών οργανώσεων, να μη προβάλλεται ιδιαιτέρως η εορτή των Χριστουγέννων, επειδή προσέκρουε στην διάφορη αντιμετώπιση των θρησκευμάτων, σε μια χώρα που υπεράσπιζε την ανεξιθρησκεία και τα ίσα δικαιώματα.

Έπεσε πολύ νερό από τότε, και με εργαλείο το ισλάμ, η εκστρατεία κατά του χριστιανισμού παίρνει πλέον επίσημη μορφή, καλυπτόμενη δήθεν από το δικαίωμα των μουσουλμάνων να μη ενοχλούνται από τα χριστιανικά σύμβολα. Μόνο που, ρυθμίστηκε νομοθετικά ως ρατσισμός κάθε αρνητική αναφορά προς το ισλάμ, αλλά οι νομοθέτες λησμόνησαν να απαγορεύσουν την διακωμώδηση και τις ύβρεις κατά του χριστιανισμού, που μπορεί να προσβάλλει ο καθείς ελεύθερα επικαλούμενος το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Η οποία ελευθερία έκφρασης δεν ισχύει όταν πρόκειται για κριτική άλλων θρησκειών.

Στην "pravda.ru", ιστοσελίδα της γνωστής ρωσικής εφημερίδας, δημοσιεύθηκε προ καιρού, ότι ένας εκ των επικεφαλής ισλαμικών οργανώσεων της Ελβετίας, απαίτησε από τη χώρα που τους φιλοξενεί να βγάλει το σταυρό από τη σημαία της. «Ο σταυρός δεν χωράει σε μια πολυπολιτισμική Ελβετία σήμερα», δήλωσε..

Σημειώνεται ότι στην Ελβετία περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι  και έχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ενώ με δημοψήφισμα οι Ελβετοί αρνήθηκαν στα τεμένη να υπάρχει και μιναρές, όπως είχαν απαιτήσει οι ισλαμιστές (η ισλαμική κοινότητα απαρτίζεται κυρίως από Αλβανούς, Βόσνιους και Άραβες). 

Το αίτημα των ισλαμιστών εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που το δεξιό ελβετικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές κέρδισε το 27% των ψήφων, και έχει ως ένα από τα κύρια συνθήματά του την "αποϊσλαμοποίηση" της Ελβετίας (όπως και άλλοι μικρότεροι πολιτικοί φορείς). Υπάρχει δηλαδή ισχυρός πολιτικός φορέας που στρέφεται κατά των ισλαμιστών, και παρ’ όλα αυτά οι ισλαμιστές προχώρησαν σε κατά μέτωπο επίθεση, θα έλεγε κάποιος.

Θα έρθει η ώρα να απαιτηθεί η αντικατάσταση του σταυρού από τις ευρωπαϊκές σημαίες. Ήδη στη Βρετανία, μετά από αίτημα μουσουλμάνου αστυνομικού υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια η Σκότλαντ Γιαρντ και αφαίρεσε τον σταυρό από το σήμα της (για όσους αστυνομικούς το ζητήσουν). Το σήμα έχει ζωή αιώνων, το τι σημαίνει δε η παράδοση για τους Βρετανούς, είναι γνωστό. Δεν μπορούσαν φυσικά να πράξουν διαφορετικά, αφού δεν μπορεί να απαιτηθεί από πολίτη να φέρει το έμβλημα θρησκείας στην οποία δεν ανήκει.

Δεν ξέρω πότε θα απαιτηθεί και από την Ελλάδα, από την στιγμή της καθιέρωσης ως σημαιοφόρων των μουσουλμάνων αλλοδαπών, ακόμη και λαθραίων, που φέρουν το λάβαρο με τον σταυρό. Και επειδή, αν δεν τους επιτραπεί να παραλάβουν τη σημαία, αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση του δικαιώματός τους, είναι βέβαιο ότι η χώρα μας δεν θα αρνηθεί να αντικαταστήσει τη σημαία -στις παρελάσεις κατ’ αρχήν- με κάποιο άχροο έμβλημα. Απορώ δε, πώς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής δεν απαίτησε ακόμη από την ελληνική πολιτεία όπως οι στρατευμένοι μουσουλμάνοι να μη φέρουν στο πηλίκιο το έμβλημα της Δημοκρατίας, που κι αυτό φέρει σταυρό. Ίσως δεν ήρθε η ώρα.

Οφείλω να προσθέσω, ότι από τη στιγμή που οι χώρες δέχθηκαν ανθρώπους διαφόρων θρησκειών, οφείλουν να τους προστατεύσουν, ώστε απρόσκοπτα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Και ο κάθε ξένος που νομιμοποιήθηκε, έχει φυσικά το απόλυτο δικαίωμα να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο κάθε πολίτης.

Το υπερβολικό αίτημα όμως, να αλλάξει και η σημαία της χώρας (υπάρχουν εννιά χώρες στην Ευρώπη με σταυρό στη σημαία τους), ενώ γνωρίζουν ότι δεν θα γίνει δεκτό, τίθεται ώστε να γίνει η αρχή και προϊόντος του χρόνου να τεθεί με επίταση. Ίσως βέβαια ως τότε γίνει αποδεκτό να καθιερωθεί μια "ευρωπαϊκή" σημαία με τα γνωστά πεντάκτινα μη ευρωπαϊκά σύμβολα, κατά μίμηση της σημαίας των Η.Π.Α., όπως σχεδιάζεται.

Με όλα αυτά, όσοι είναι υπέρ μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, θα επιχαίρουν. Όσοι πάλι είχαν υιοθετήσει το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου -ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- "Η Ελλάδα στους Έλληνες", θα προβληματιστούν (τουλάχιστον).