Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη δωρητών την Κυριακή για την παροχή βοήθειας στον Λίβανο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών.

Βιντεοδιάσκεψη δωρητών προκειμένου να προσφερθεί στήριξη στον Λίβανο, του οποίου η πρωτεύουσα επλήγη από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνδιοργανώνουν αύριο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου» γνωστοποίησε μέσω Twitter.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τις προσπάθειες του αραβικού κόσμου για την παροχή στήριξης στον Λίβανο.«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε μέσο» είπε ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, προσθέτοντας ότι θα λάβει μέρος στη διεθνή τηλεδιάσκεψη.