Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη Ευθυμίου με νέες και νέους της Θεσσαλονίκης

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου ζήτησε από τους νέους να της αναπτύξουν τις απόψεις τους αναφορικά με τις επαγγελματικές τους προοπτικές

Με νέους ανθρώπους, που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου Κορδελιού-Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής, η εργαζόμενη μητέρα Βίκυ Μπιζιούδη και η αυτοαπασχολούμενη, με δική της πολιτιστική ιστοσελίδα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βούλα Παπατσιφλικιώτη.

Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε από τους νέους να της αναπτύξουν τις απόψεις τους αναφορικά με τις επαγγελματικές τους προοπτικές, ο καθένας στον εργασιακό του τομέα, ενώ άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, όπως διαμορφώνονται μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

Η ανασφάλεια για την εύρεση θέσεων εργασίας ήταν το κυριότερο ζήτημα που έθεσαν οι νέοι στη βουλευτή, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι οι εργαζόμενες μητέρες και οι άνθρωποι του πολιτισμού. Παράλληλα, τόνισαν ότι η ψηφιοποίηση αντικειμένων εργασίας και η τηλεργασία είναι στη σωστή κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου των εργοδοτών για την αποφυγή της καταστρατήγησής τους. Επιπρόσθετα, σημείωσαν τα άμεσα θετικά αποτελέσματα σε πολλαπλούς τομείς που επέφεραν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κυβέρνησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Άννα Ευθυμίου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή και στις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις, προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, που αφορούν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι εργαζόμενες μητέρες, οι καλλιτέχνες, οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, κ.α, ενώ τόνισε ότι στόχος της είναι, ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, να μετουσιώσει σε προτάσεις τις αγωνίες των νέων, όπως της μεταφέρθηκαν, με σκοπό την υποστήριξή τους.

«Η στήριξη των νέων ανθρώπων είναι ανέκαθεν προτεραιότητά μου, καθώς θεωρώ ότι αποτελούν μία ευάλωτη κοινωνικά ομάδα στην εύρεση εργασίας. Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσα τις νέες και τους νέους, που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, να μου αναπτύσσουν τις δικές τους απόψεις για το εργασιακό μέλλον και παρόν. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, επεξεργάζομαι τα αιτήματα όλων των συμπολιτών μου και εισφέρω τις προτάσεις μου για τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.