Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη Πλεύρη με κλινικάρχες – «Θα ανταποκριθούν για επιπλέον κλίνες Covid»

Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά

Τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα είχε απόψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε: Μαύρη μέρα με 70 νεκρούς - 7.105 κρούσματα και 489 διασωληνωμένοι

Η συνεργασία αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών. 

Εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο».

Επιπλέον, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid  απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.