Skip to main content

Θεοδωρικάκος-φορείς: Μέτωπο για τάξη και ηρεμία στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ

Το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ενόψει των κινητοποιήσεων το βράδυ των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και τα μέτρα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με φορείς της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός ζήτησε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο σε επικοινωνιακό επίπεδο απέναντι στον κόσμο προκειμένου να κυλήσουν το βράδυ των εγκαινίων όλα με «τάξη, ηρεμία και γαλήνη». Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιδίωξε να δώσει ένα πολιτικό στίγμα, ζήτησε να αγκαλιάσουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή στην κανονικότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου έστειλε μήνυμα ότι θέλει μια αστυνομία φιλική στην κοινωνία.

«Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης και ιδιαίτερα στην προστασία της ζωής, της υγείας των πολιτών, καθώς είμαστε σε συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και της προστασίας της περιουσίας των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, των εμπόρων και των μαγαζιών τους».

Το δικό της μήνυμα έστειλε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ζητώντας από όλους «να βοηθήσουν τον τόπο να ξαναγεννηθεί μέσα σε μια πανδημία που κόντεψε», όπως χαρακτηριστικά είπε, «να μας ισοπεδώσει». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισε ότι ο δήμος θα στηρίζει την προσπάθεια και πως για την ημέρα των εγκαινίων θα διατεθούν όσες δυνάμεις έχουν ενώ θα μαζευτούν, όπως γίνεται κάθε χρόνο, οι κάδοι απορριμμάτων από το κέντρο.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο από την ηγεσία της ΕΛΑΣ στους φορείς της πόλης.