Skip to main content

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μητσοτάκη με Αλ-Σίσι και Χουάν Γκουαϊδό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε τον κ. Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας με τον τελευταίο να τον ευχαριστεί.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι και με τον Χουάν Γκουαϊδό είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.

Επίσης, ο Χουάν Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Επιπροσθέτως, απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.