Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η επικοινωνία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την ολοκλήρωση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επικοινωνία έγινε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους και προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της αποψινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στη διάρκεια της μακράς συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκε στενός συντονισμός για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., καθώς και ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Ιουνίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ