Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα Αντώνης Σαμαράς, με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αξ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα  Αντώνης Σαμαράς, με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αξιολογήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρηγίλλης.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Σαμαρά κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, να κάνει προς όλους τους αρχηγούς των «αδελφών» κομμάτων του ΕΛΚ αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της ΝΔ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, σε άλλα σημεία της συνομιλίας τους, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί από την πλευρά της Ελλάδας «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε προς τη Γερμανίδα καγκελάριο τις θέσεις του και τόνισε ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την ελληνική οικονομία και επιδιώκοντας να βρεθούν λύσεις στα ελληνικά προβλήματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.