Skip to main content

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου- Χριστόφια

Τριαντάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του δεύτερου.
Τριαντάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του δεύτερου.

Επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο τόσο για τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου όσο και για τη τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια των οποίων πέρα από το Μεσανατολικό, ήγειρε και το κυπριακό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον κ. Χριστόφια και για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Χαρίρι, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της συνέχισης των προσπαθειών για έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για τα αρνητικά μηνύματα που το τελευταίο διάστημα συνεχώς εκπέμπει ο κ. Έρογλου με καθημερινές του δηλώσεις.

Οι κ.κ Χριστόφιας και Παπανδρέου συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω προώθηση των προτάσεων του Κυπρίου προέδρου αναφορικά με το κυπριακό στο διεθνή χώρο.