Skip to main content

Φαντάρος πήρε τηλέφωνο για βόμβα επειδή δεν πρόλαβε το ΚΤΕΛ

Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε πως το έκανε νεαρός που ήθελε να προλάβει ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη για τον Έβρο όπου υπηρετεί τη θητεία του.

Πρωτοφανές περιστατικό βίωσαν οι επιβάτες δρομολογίου του ΚΤΕΛ Μαγνησίας από τον Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο για Θεσσαλονίκη στις 12.30 το μεσημέρι χθες, για να ακινητοποιηθεί λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο ύψος του Βελεστίνου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από άγνωστο, ότι έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο εκρηκτικός μηχανισμός και όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Οι επιβάτες του λεωφορείου αποβιβάστηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων που υπάρχει δίπλα από την Ε.Ο. ενώ με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, οι αστυνομικοί άρχισαν τον έλεγχο.

Λίγο αργότερα διαπίστωναν ότι τελικά στο λεωφορείο δεν υπήρχε κανένας επικίνδυνος μηχανισμός και ότι επρόκειτο για φάρσα. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν εκ νέου στο λεωφορείο και τελικά έφτασαν στον προορισμό τους με καθυστέρηση μίας ώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τηλεφώνημα έκανε νεαρός που κατατάσσονταν στον στρατό. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι προέβη σ’ αυτή την ενέργεια, προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο που θα τον μετέφερε από Θεσσαλονίκη στον Έβρο για να παρουσιαστεί στη μονάδα του.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μετά τον έλεγχο των αστυνομικών στο ύψος της Β’ Βιομηχανικής του Βόλου, μόλις όμως έφτασε στο Σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης συνελήφθη από αστυνομικούς για το τηλεφώνημα-φάρσα.