Skip to main content

Τηλεθέρμανση στον δήμο Αλεξανδρούπολης από τον αγωγό TAP

Ζεστό νερό για τηλεθέρμανση, θερμοκήπια και ξηραντήρια στον δήμο Αλεξανδρούπολης θα παράγει ο Σταθμός Συμπίεσης του αγωγού

Ζεστό νερό για τηλεθέρμανση, θερμοκήπια και ξηραντήρια στον δήμο Αλεξανδρούπολης θα παράγει ο Σταθμός Συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ στους Κήπους του Έβρου, όπως έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο των κοινωνικών, περιβαλοντικών δράσεων της Κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού. Η μονάδα παραγωγής ζεστού νερού μέσω εναλλάκτη θερμότητας θα εγκατασταθεί στον Σταθμό και το ζεστό νερό θα παράγεται, όταν ο αγωγός βρίσκεται σε λειτουργία, και θα διατίθεται στον δήμο.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του έργου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, στην οποία η διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, και ο τεχνικός διευθυντής Ελλάδας, Peter Francis, ενημέρωσαν τον δήμο για την πρόοδο της κατασκευής του Σταθμού Συμπίεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τέθηκε το πλαίσιο για την έναρξη των τεχνικών συναντήσεων για το έργο της τηλεθέρμανσης και καθορίστηκε νέα συνάντηση στο επόμενο 10ήμερο με κλειστά χρονοδιαγράμματα της εξελικτικής διαδικασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Η κα. Παπαλεξανδρή τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές και φορείς σε όλα τα επίπεδα, ώστε να εξασφαλίζεται αφενός η ασφαλής και έγκαιρη κατασκευή του έργου, και αφετέρου η υλοποίηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες.