Skip to main content

Timelapse video από την κατασκευή του τερματικού σταθμού στο Μακεδονία

Ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Επτά εκατ. επιβάτες το 2019.

Στο τέλος του 2020 αντί του Απριλίου του 2021, που είναι η συμβατική υποχρέωση εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της FraportGreece, Alexander Zinell.

Στο 58% ανέρχεται η πρόοδος του έργου κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου Μακεδονία,

Σύμφωνα με τον ο κ. Zinell, η πρόοδος του έργου ανέρχεται στο 58% σήμερα. Ο νέος τερματικός σταθμός θα έχει έκταση 34.033 τμ, ενώ το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ. 

«Ο νέος τερματικός σταθμός θα αποτελέσει τον game changer για την πόλη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη», υπογράμμισε ο ίδιος στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη DHL Express Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία του κέντρου διάλογης της δεύτερης. Ο κ.Zinell υπογράμμισε ότι το 2019 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία αναμένεται να κλείσει στα 7 εκατομμύρια όταν το 2010 δεν ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια. Στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου οι επιβάτες ανήλθαν σε 6,02 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με πέρσι. Περίπου το 70% της κίνησης στο αεροδρόμιο αφορά το διεθνές κομμάτι. Σήμερα χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Μακεδονία 70 εταιρείες και εξυπηρετούνται 131 προορισμοί σε 45 χώρες.

Η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού κατά 24.000 τ.μ. καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αερολιμένα Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου τόσο για την πόλη όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.