Skip to main content

Timelapse βίντεο από τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Η χθεσινή καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Θεσσαλονίκη μέσα από τα δεδομένα του northmeteo.gr. Τι κατέγραψαν σταθμοί και κάμερες

Ένα timelapse βίντεο από το πέρασμα της καταιγίδας μετά τα μεσάνυχτα επιμελήθηκε η βορειοελλαδίτικη μετεωομάδα Northmeteo.gr.

Η κάμερα της ομάδας στην Πυλαία αποτύπωσε το πέρασμα της καταιγίδας που ξέσπασε χθες στην πόλη, προερχόμενη από τα νότιο-νοτιοδυτικά, και κατέγραψε και ηλεκτρικά φαινόμενα.

Τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλονίκης επηρεάστηκαν λιγότερο. Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης (ευρύτερη περιοχή Σίνδου) κατέγραψε μόλις 3mm βροχής.

Η κάμερα εκεί κατέγραψε τα αλλεπάλληλα επεισόδια βροχής να κινούνται προς την πόλη της Θεσσαλονίκης χωρίς να επηρεάζουν ιδιαίτερα την εν λόγω περιοχή.



Οι σταθμοι του δικτύου του NorthMeteo στη Θεσσαλονίκη κατέγραψαν από 2mm έως και 10mm συνολικό υετό, με το πολεοδομικό συγκρότημα να καταγράφει τελικά κοντά στα 6mm κατά μέσο όρο μέσα σε ένα διάστημα 4 ωρών.



Εκείνο το διάστημα οι άνεμοι στράφηκαν σε βόρειους στην επιφάνεια χωρίς όμως να ενισχύονται σημαντικά (όχι πάνω από 10km/h), ενώ η θερμοκρασία σημείωσε πτώση κατά 2-4°C.