Skip to main content

Τιμές και για τον Ανδρέα Παπανδρέου ζητά ο Μαγκριώτης

Μετά το σίριαλ με τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή, αίσθηση προκαλεί επιστολή του υφυπουργού Υποδομών στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά απόδοση τιμών και για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Λίγες μέρες πριν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και μετά τις προστριβές και τις διαμάχες που προκάλεσε η τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ζητά δάφνες και τιμές και για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Με επιστολή του προς τον Γιάννη Μπουτάρη ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης να τιμήσει και τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως έπραξε και για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Προτείνει να οργανωθεί συζήτηση, παρουσία των Βουλευτών  όλων των κομμάτων της Α΄ Θεσσαλονίκης, και εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, με θέμα: «Απόδοση τιμής σε σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες που προσέφεραν υπηρεσίες στην πατρίδα μας, στους πολίτες και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρει στην επιστολή ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, είχε ψηφίσει την πρόταση της δημοτικής πλειοψηφίας, για τη μετονομασία της οδού Ν. Εγνατίας σε οδό Κ. Καραμανλή. «Τότε, στην παρέμβασή μου, τόνισα την ανάγκη να τιμηθεί ανάλογα και ο Α. Παπανδρέου, δηλαδή αυτό που προτείνω και σε σας σήμερα. Πιστεύω ότι η πρότασή μου εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων», σημειώνει.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τις μέχρι τώρα διοικήσεις του, έχει τιμήσει, και σωστά έπραξε, τον Κ. Καραμανλή. Θα έπρεπε όμως κάτι ανάλογο να είχε πράξει και για τον Α. Παπανδρέου, όπως επίσης και για άλλες σημαντικές πολιτικές και όχι μόνο, προσωπικότητες. Δεν το έπραξε, όμως, για λόγους που όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε», τονίζει στην επιστολή του ο υφυπουργός Υποδομών.