Skip to main content

Τίμησαν με παρέλαση την εθνική επέτειο οι μαθητές στην Αθήνα

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με δήλωση του έστειλε μήνυμα διαρκούς αγώνα για την Δημοκρατία.

Με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Η παρέλαση άνοιξε με τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Σύνταγμα, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και εκπροσώπων των κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων. Μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Αθήνας με εθνική περηφάνια παρέλασαν τιμώντας τους αγώνες των ηρωικών προγόνων για ελευθερία. Γονείς, συγγενείς και πλήθος κόσμου χειροκρότησαν τη νεολαία.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με δήλωση του έστειλε μήνυμα διαρκούς αγώνα για την Δημοκρατία. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, την πιο κορυφαία του σύγχρονου ελληνισμού, ένα γεγονός με ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις, ένα γεγονός που ο λαός μας έθεσε τα θέματα της Ελευθερίας της , Ισονομίας και της Δημοκρατίας». «Μηνύματα τα οποία σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Γαβρόβλου. Ο υπουργός έκλεισε τη δήλωση του εκφράζοντας την ελπίδα «οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης».

Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «το μήνυμα της σημερινής ημέρας μας διδάσκει πως οι Έλληνες ενωμένοι και οδηγούμενοι από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».