Skip to main content

Τίμησε την επέτειο του Κιλελέρ η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Από τους εκπροσώπους των αγροτών στάθληκε το μήνυμα ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών με πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Συγκέντρωση με την συμμετοχή αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ, με σκοπό να γιορταστεί η 109η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων.

Μιλώντας στην εκδήλωση το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας είπε, μεταξύ άλλων, πως η εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν 20 μέρες σε περισσότερα από 20 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Επίσης ο κ. Μαρούδας είπε ότι με την εκδήλωση της επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ «οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, όχι μόνο δεν τους οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, τους πεισμώνει περισσότερο».

Αναφορικά με τα αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων ο κ. Μαρούδας είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας , ενώ χαιρέτησε όσους φορείς συμπαραστάθηκαν στους αγρότες. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του έκανε αναφορά στις δίκες των αγροτών - συνδικαλιστών που έγιναν στην Λάρισα, λέγοντας ότι «25 χρόνια τα αγροτοδικεία δεν σταμάτησαν ούτε ανέκοψαν τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα».

Τέλος ο κ. Μαρούδας έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών με πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι ο αγώνας των αγροτών δεν αρχίζει και σταματάει μόνο την περίοδο των μπλόκων.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικοί φορείς από την Θεσσαλία. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Μπέλου και τον Κώστα Αβραμόπουλο, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Ενότητας» με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, αλλά και η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.