Skip to main content

Τιμήθηκαν οι νοσηλευτές που ενίσχυσαν εθελοντικά τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης χαρακτήρισε την εθελοντική προσφορά των νοσηλευτών ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου.

Τους νοσηλευτές που ήρθαν εθελοντικά από διάφορες περιοχές της χώρας για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τίμησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας   και  Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε στο Διοικητήριο αντιπροσωπεία των ομάδων νοσηλευτών από την Κρήτη, την Κομοτηνή, την Κέρκυρα, το Άργος και τα Γιάννενα που έσπευσαν στο πλευρό των συναδέλφων τους από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα κατά της πανδημίας.

"Είναι μεγάλη η χαρά μας που η πράξη μας αυτή βρήκε ανταπόκριση και από άλλους συναδέλφους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Προτρέπουμε κι άλλους συναδέλφους μας και γιατρούς να σπεύσουν όπου υπάρχει ανάγκη", δήλωσε η Αναστασία Γιαννακούδη από τον Άργος, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της στο ΑΧΕΠΑ και σήμερα επιστρέφει στον τόπο της. "Η αποστολή μας εδώ ολοκληρώθηκε σήμερα. Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να μείνουμε περισσότερο, όμως και ο νόμος της Αργολίδας μας έχει ανάγκη. Ήταν μια εμπειρία ζωής, ήταν μια κατάσταση που δεν τη συναντάμε σε ένα νομαρχιακό νοσοκομείο. Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να το επαναλάβουμε και στο μέλλον", πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλους και όλες που συνέβαλαν να στηθεί "αυτή τη γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης".

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Οικονομίδης από την Κομοτηνή που εργάζεται στο Ιπποκράτειο, ανέφερε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με μία δύσκολη κατάσταση. "Εντασσόμαστε σε έναν δύσκολο αγώνα εθελοντικά καθαρά και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τη βοήθεια όλων", είπε, ενώ σε ερώτηση πώς πήρε την απόφαση απάντησε: "Ήρθα να βοηθήσω τους συναδέλφους μου. Το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και αυτοί, αν χρειαζόταν βοήθεια η Κομοτηνή".

Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης χαρακτήρισε την εθελοντική προσφορά των νοσηλευτών ο κ. Καράογλου.

"Θέλω εκ μέρους όλων των Θεσσαλονικεων να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη - και αυτό έκανα στα παιδιά αυτά - για τη σπουδαία πράξη να αφήσουν την ασφάλεια των οικογενειών τους, να αφήσουν τις ιδιαίτερες πόλεις τους και να έρθουν εδώ στον δρόμο του καθήκοντος και της ευθύνης και να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στο ΕΣΥ.

Η συγκινητική πράξη αυτή των νοσηλευτών είναι μια πράξη βαθύτατα πατριωτική που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές συντασσόμαστε με το "εμείς" παραγκωνίζοντας το "εγώ". Το παιδιά αυτά είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Έχουν τον απεριόριστο σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που υπέδειξαν", ανέφερε μετά τη συνάντηση.

Αναφερόμενος στην υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός σχολίασε ότι από σήμερα φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας. "Φαίνεται με βάση την αποτίμηση που υπάρχει στα λύματα και σε σχέση με το ιικό φορτίο των λυμάτων που εξετάζει το ΑΠΘ ότι υπάρχει μια σαφέστατη βελτίωση κατά 50% και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα φανούν τα αποτελέσματα σε δύο - τρεις ημέρες. Θα είναι μια ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα να ανασάνει το ΕΣΥ που άντεξε, αντέχει, θα αντέξει", τόνισε.