Skip to main content

Τιμητική εκδήλωση για τον Άγγελο Δεληβορριά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση της ελληνικής και αγγλικής έκδοσης του βιβλίου «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα - Μία νέα πρόταση ερμηνείας»

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά (1937 - 2018) την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 19.30.

Ο Δεληβορριάς, ιδιαίτερα αγαπητός στο Τελλόγλειο, ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επί 41 χρόνια Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Περικλής Α. Μήτκας, Πρόεδρος του Τελλογλείου Ιδρύματος και Πρύτανης του ΑΠΘ, ο κ. Μιχάλης Τιβέριος, Ομότιμος Καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέας του Τελλογλείου Ιδρύματος Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ο κ. Γιάννης Ψυχοπαίδης, ζωγράφος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση της ελληνικής και αγγλικής έκδοσης του βιβλίου «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα - Μία νέα πρόταση ερμηνείας» του Luigi Beschi (μετάφραση Γιώργου Δεσπίνη και πρόλογος του Άγγελου Δεληβορριά - εκδόσεις Μωβ Σκίουρος).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η εικαστική έκθεση «Ζωφόρος – Μια εικαστική έκθεση» σε επιμέλεια του κ. Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.