Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στα λεωφορεία τα ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα καθώς και ο εξοπλισμός σύνδεσης τηλεματικής.

Αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει να αναλάβει το ταχύτερο, το συγκοινωνιακό έργο στις έξι γραμμές του ΟΑΣΘ, στην ύπαιθρο του νομού, δίνει το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί για τις 15 Μαΐου δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί καθώς οι συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν επέτρεψαν ακόμη την υπογραφή της οριστικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για την εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου. Αυτό πρόκειται να γίνει τελικά μέσα την προσεχή εβδομάδα και η εμπλοκή του ΚΤΕΛ στις έξι γραμμές της αστικής συγκοινωνίας θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.

Στο μεταξύ το ΚΤΕΛ τρέχει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες και ενέργειες ώστε να είναι πανέτοιμο να δρομολογήσει τα νέα λεωφορεία τα οποία προμηθεύτηκε γι’ αυτές τις έξι γραμμές, εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. Ήδη τα πρώτα λεωφορεία, τύπου MERCEDES INTOURO» έχουν παραληφθεί και ως τις 24 Μαΐου πρόκειται να είναι έτοιμο το σύνολο του στόλου των 25 οχημάτων που προμηθεύτηκε το ΚΤΕΛ ειδικά γι’ αυτές τις γραμμές.

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στα λεωφορεία τα ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα καθώς και ο εξοπλισμός ο οποίος συνδέεται με το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Στέφανο Τσόλη, ξεκίνησαν ήδη οι προσλήψεις των νέων οδηγών οι οποίοι θα φτάσουν συνολικά στους εβδομήντα. «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ξεκινήσουμε το συντομότερο, αλλά πλέον αυτό θα γίνει την 1η Ιουνίου. Βεβαίως, νωρίτερα, και εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, γύρω στις 20 Μαΐου ενδέχεται να δρομολογήσουμε κάποια πρώτα λεωφορεία σε δύο από τις έξι γραμμές και ειδικότερα στις γραμμές Νο 85 (Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια) και Νο 92 (Κουφάλια, Άθυρα, Ραχώνα, Εργατικές Κατοικίες)», δήλωσε στην Voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

Οι υπόλοιπες τέσσερις γραμμές είναι οι: Νο 86 (Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια), 89 (Αγχίαλος, Νέα Μεσήμβρια, Ξηροχώρι, Άγιος Αθανάσιος, Γέφυρα, Βαθύλακος, Πρόχωμα, Καστανά και Ακροπόταμο), 90 ((Κουφάλια, Λουδία, Μάλγαρα και Ακροπόταμο) και 91 (Χρυσαυγή, Ανάληψη, Καβαλάρι, Λαγυνά, Περιβολάκι, Ηράκλειο, Άσσηρος κ.λπ.).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ