Skip to main content

Προς 24ωρη φύλαξη η Νέα Παραλία από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος προσανατολίζεται προς αυτό το μέτρο μετά την κλοπή χαλκού βάρους 3,5 τόνων από τον καταρράκτη στον Κήπο του Νερού.

Στην 24ωρη φύλαξη της Νέας Παραλίας προσανατολίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την κλοπή φύλλων χαλκού βάρους 3,5 τόνων από τον καταρράκτη στον Κήπο του Νερού. «Πρέπει μάλλον να εγκαταστήσουμε σεκιούριτι σε συντομότατο χρονικό διάστημα, ώστε 24 ώρες το 24ωρο να είναι φυλασσόμενη η νέα παραλία, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του κεντρικού δήμου, Θανάσης Παππάς, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του κάθετου κήπου στο δημοτικό κτίριο της οδού Κλεάνθους.

«Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει είτε με τους βανδαλισμούς είτε με άλλα πράγματα. Αυτό που συνέβη όμως προχθές με τους 3,5 τόνους χαλκού είναι απόλυτη κλοπή» είπε ο κ. Παππάς σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι σαν να σε κλέβουν στο σπίτι σου. 'Εχουμε ένα ασύμμετρο πόλεμο, διότι εμείς μια στιγμή φτιάχνουμε τα παγκάκια, τα στοιχεία αστικού εξοπλισμού, τα φωτιστικά και το βράδυ τα κλέβουν» πρόσθεσε.

Σχετικά με την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας επισήμανε ότι οι σχετικές ενέργειες εντάσσονται «σε ένα πλαίσιο αστικών αναπλάσεων και αναδιαμορφώσεων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο και όχι μόνο» και ως παράδειγμα ανέφερε τα έργα στην Αγίας Σοφίας, στην πλατεία Μαβίλη, στην Αποστόλου Παύλου και στην πλατεία Φαναριωτών. «Η πλατεία Ελευθερίας είναι ένα συστατικό στοιχείο για τη ζωή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν δυνατόν να είναι πάρκινγκ ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. Επομένως, εμείς αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν γκρίνιες, οι οποίες νομίζω ότι θα αποσοβηθούν από την πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε, ακόμη ότι, «αυτή τη στιγμή το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη ως προς την διαδικασία, γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών του αναδόχου, έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε 10 με 15 μέρες είναι υποχρεωμένος ο ανάδοχος να εγκαταστήσει το εργοτάξιο». Τόνισε, τέλος, ότι η ανάπλαση αυτή χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.