Skip to main content

Πρόταση για άνοιγμα σχολείων με rapid test - Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

Δεν κατέληξαν σε ημερομηνίες για το άνοιγμα σχολείων και αγοράς τα μέλη της Επιτροπής - Ανακοινώνεται παράταση lockdown.

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις έληξε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση για τις ημερομηνίες επανεκκίνησης λιανεμπορίου και σχολείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αναφορικά με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν rapid test κάθε εβδομάδα. Η πρόταση βασίζεται σε τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν η βάση συζήτησης για την επιτροπή. Πλέον, το υπουργείο περιμένει τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όχι σήμερα.

Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου φαίνεται να τοποθετείται στις 12 Απριλίου.

Στο τραπέζι των ειδικών τέθηκαν παράλληλα και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Όπως όλα δείχνουν το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί νέα παράταση του lockdown.

Παράλληλα, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.