Skip to main content

Την Παρασκευή η σύσκεψη Μητσοτάκη με τους φορείς στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από υπουργούς θα συναντήσει στο Διοικητήριο εκπροσώπους φορέων της Β. Ελλάδας πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για να οριστικοποιηθεί η προεκθεσιακή επίσκεψη και σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στο Διοικητήριο.

Η σύσκεψη τελικά αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η εξ αναβολής σύσκεψη του υπουργού και ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται κι από υπουργούς, κυρίως των παραγωγικών υπουργείων, δηλαδή τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Κώστα Καραμανλή, καθώς και άλλους, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης, αναμένεται να έχει συναντήσεις και συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ήδη γίνεται η προετοιμασία και ο προγραμματισμός των συσκέψεων (αναμένεται να είναι περισσότερες της μιας), γι' αυτό το λόγο άλλωστε αναβλήθηκε και η σύσκεψη που είχε οργανωθεί να γίνει με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θεόδωρο Καράογλου.

Παράλληλα, ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί ο τοπικός κομματικός μηχανισμός, για την αναμενόμενη κινητοποίηση στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ και στην κεντρική ομιλία του, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός (προφανώς από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσο Σπηλιόπουλο) την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει εξάλλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια... χαλαρότητα, όμως η Διοικούσα προετοιμάζει την ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ώστε να κάνει και προτάσεις για το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει σύσκεψη των επικεφαλής του τοπικού κομματικού μηχανισμού, ώστε να οργανώσουν την κινητοποίηση του κόσμου, αλλά και να ιεραρχήσουν τα τοπικά ζητήματα.