Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ CAMP ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση εντός του camp εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των προσφύγων και την ανεπαρκή αστυνόμευση.

Την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και συνολικά στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων, ζητά ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Συντονιστή Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το κείμενο απεστάλη μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο camp μεταξύ προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων και τη σύλληψη άλλων τεσσάρων (δείτε εδώ).

Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο, «η κατάσταση εντός του camp είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής καταγωγής ενώ προβλήματα καταγράφονται και εκτός της δομής»

Ο δήμαρχος Λαγκαδά υποστηρίζει στην επιστολή του πως επικρατεί δικαιολογημένα κλίμα φόβου λόγω της «έκρυθμης κατάστασης εντός του Κέντρου αλλά και των περιστατικών παραβατικότητας με μικροκλοπές και απειλές που σημειώνονται εντός του χωριού». «Η ραγδαία αύξηση των προσφύγων τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη επαρκούς αστυνομικής δύναμης για έναν τόσο μεγάλο αριθμό (περισσότερα από 600 άτομα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο camp), έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία», αναφέρει.

Αυτό που ζητά ο Δήμος Λαγκαδά είναι η άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Λαγκαδικίων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται σήμερα εντός του Κέντρου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές με τις οποίες δημιουργήθηκε η δομή και είναι απολύτως ανομοιογενής ως προς τη χώρα προέλευσης και την οικογενειακή κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνύπαρξή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ