Skip to main content

Την ανάγκη ύπαρξης εθνικού σχεδίου επισημαίνει ο Βενιζέλος

Την ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου, που θα ξεπερνά τον θεματικό αλλά και τον χρονικό ορίζοντα του μνημονίου και το οποίο θα έχει στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, επι
Την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου, που θα ξεπερνά τον θεματικό αλλά και τον χρονικό ορίζοντα του μνημονίου και το οποίο θα έχει στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε στο τέλος του 2013-14 να βγούμε από την κρίση και να μην έχουμε πάλι ανάγκη τον μηχανισμό στήριξης, επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στη «Real News» της Κυριακής.

Πρέπει να δούμε, πώς, υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και αναγκαίας περικοπής δαπανών, θα ολοκληρώσουμε το κοινωνικό κράτος, το δίχτυ ασφαλείας για τους αδύνατους και πώς θα πετύχουμε την υψηλότερη δυνατή ανταγωνιστικότητα, ώστε να έχουμε καλύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό, τονίζει ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως το μνημόνιο, εκτός από την κλασική οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα, μας βοήθησε ως χώρα να πάρουμε πιο γρήγορα σημαντικές αποφάσεις.

Ο υπουργός αμύνης σημειώνει ότι οι εκλογές προσφέρουν την αναγκαία εκλογική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να την κερδίζει καθημερινά και τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος λέγοντας ότι είναι ταυτισμένος σε μια εθνική προσπάθεια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μικροκομματικούς και προσωπικούς υπολογισμούς.

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά πως ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να λύσει τη σιωπή του, μετά και την ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αγγέλου, χαρακτηρίζει υπεύθυνη τη στάση που τήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το πακέτο των μέτρων του μνημονίου, διαπιστώνει μια ρευστή κατάσταση στο χώρο της συντηρητικής παράταξης που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ για την κίνηση του Φώτη Κουβέλη κάνει λόγο για ένα σχήμα σοβαρών ανθρώπων με υπεύθυνο πολιτικό λόγο.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι η πρόταση Σάλλα πιέζει και επιταχύνει τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την ένταση με την Τουρκία με αφορμή το Πίρι Ρέϊς δηλώνει ότι δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά συγκεκριμένη στρατηγική που την εφαρμόζεις με συστηματικό τρόπο, ενώ για τις αποκαλύψεις του τύπου σχετικά με τους εξοπλισμούς επισημαίνει ότι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα με κανόνες και όχι ξέφραγο αμπέλι».