Skip to main content

Την αντιπολιτευτική της τακτική χαράσσει η ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της αντιπολιτευτικής τακτικής στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η οικονομία και το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε τις αρμοδιότητες των στελεχών και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της αντιπολιτευτικής τακτικής, που θα κρατήσει το κόμμα στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η οικονομία και το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Σε ερώτηση για την οικονομία, ο αρμόδιος γραμματέας Κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση σε δίκαια μέτρα, έτσι ώστε να μπορέσει ο τόπος να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση. «Αντίθετα», τόνισε, «θα είμαστε απέναντι σε ερασιτεχνισμούς και αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί με την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή». «Χωρίς σχέδιο με αστάθεια και πειραματισμούς δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Οι πρώτες εκατό μέρες εξέπνευσαν και ακόμα η κυβέρνηση σκέπτεται τι μέτρα θα πρέπει να πάρει για την οικονομία», παρατήρησε.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο «Καλλικράτης», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ ζητά να τονωθούν περισσότερο οι τοπικές κοινωνίες. «Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα χωρίς μάλιστα, έναν κρίσιμο διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Οι μέθοδοι του "αποφασίζομεν και διατάζομεν" μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας του συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, σε ερώτηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βουλή, ξεκαθάρισε πως το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας καταδικάζουν την τρομοκρατία. «Οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί από αυτά που ακούν για μέτρα από εδώ, μέτρα από κει, για μέτρα για τις περιουσίες, για τη γονική παροχή, για φόρους από δω, φόρους από κει. Πρώτα να σταματήσει αυτή η τρομοκρατία και να την αντιμετωπίσουμε, γιατί στην άλλη τρομοκρατία συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και την καταδικάζουμε», τόνισε ο κ. Μανώλης.