Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απελευθέρωση των 51 συλληφθέντων ζητούν καθηγητές του ΑΠΘ

Οι καθηγητές του ΑΠΘ ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε «να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι στην εξεταστική περίοδο»

Τη συμπαράστασή τους στα 51 άτομα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες μετά από αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν οι καθηγητές και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 51 αντιεξουσιαστές

Σε ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές του ΑΠΘ ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε «να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, απαιτούν από τις Αστυνομικές δυνάμεις να «μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Και δηλώνουμε ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούμε με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες το βράδυ, μετά από αντιφασιστική διαδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις 51 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και 3 φοιτητές (δύο νέοι και μία νέα) του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πρόκειται να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή.

Εμείς οι Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες φοιτητές και στη συλληφθείσα φοιτήτριά μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες της σύλληψής τους, αλλά δηλώνουμε ότι τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες και άριστους φοιτητές, ότι συμμετέχουν στα μαθήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος, ανταποκρινόμενοι πάντα με επιτυχία στις εξετάσεις. Γι’ αυτό και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Και δηλώνουμε ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούμε με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παρόμοιο ψήφισμα εξέδωσαν και ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ: