Skip to main content

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ζητά το Πανυγειονομικό Μέτωπο

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ συζητήθηκε το θέμα του προσωπικού ιατρού και επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις.

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και άλλες διατάξεις ζητά το Πανυγειονομικό Μέτωπο που συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων και των Συλλόγων Ασθενών.

Εκφράστηκε η ομόφωνη αντίθεση στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου και ειδικά στο άρθρο 10, το οποίο αλλάζει το βασικό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας που είναι η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση, των ασθενών στις δομές υγείας. Όπως τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, οι αλλαγές αυτές αποβαίνουν τόσο εις βάρος του ασθενή στον οποίο μετακυλίεται το κόστος, όσο και εις βάρος του γιατρού, στον οποίο επιβάλλεται υπερεργασία, για να μπορέσει να επιβιώσει.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα του προσωπικού ιατρού και επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ενώ ζητήθηκε η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η στήριξη των γιατρών και των Φορέων της ΠΦΥ που με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.