Skip to main content

Την ελληνική start up Think Silicon εξαγόρασε η Applied Materials

H εξαγορά της Think Silicon από την Applied Materials είναι η μεγαλύτερη, ιστορικά, εξαγορά στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα,

Την ελληνική εταιρεία με έδρα την Πάτρα, Think Silicon εξαγόρασε η αμερικανική εταιρεία Αpplied Materials, που είναι εισηγμένη στον Nasdaq. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ιστορικά, εξαγορά στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το τίμημα ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

Η Think Silicon εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για οθόνες φορητών συσκευών. Τέτοιες είναι τα έξυπνα κινητά, τα έξυπνα γυαλιά, οι οικιακές συσκευές ή οι οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 από τον Γιώργο Σιδηρόπουλου και τον Ιάκωβο Σταμούλη και διατηρεί δύο ερευνητικά κέντρα: ένα στην Αθήνα και άλλο ένα στο επιστημονικό πάρκο Πατρών. Επίσης, διατηρεί παρουσία στο Τορόντο του Καναδά, ενώ έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια δίκτυο πωλήσεων στο Σαν Χοσέ στην Αμερική καθώς και στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Η εταιρεία είχε λάβει επένδυση μέσα στο 2019 από το εγχώριο επενδυτικό κεφάλαιο Metavallon VC, ένα από τα fund του Equifund.

Η Αpplied Materials έχει ηγετική θέση στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή chip υπολογιστών και προηγμένων οθονών στον κόσμο. Έχει παρουσία σε 18 χώρες ενώ, έχοντας προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές, μετράει πάνω από 22.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε περίπου 2,1 δισ. δολ. στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης.