Skip to main content

Την ενοχή του Ψωμιάδη για την Κορώνεια πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση της λίμνης Κορώνεια πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Την ενοχή του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση της λίμνης Κορώνεια πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, απιστίας και ρύπανσης περιβάλλοντος. 

Κατά την απολογία του νωρίτερα ο πρώην περιφερειάρχης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν μείωσε κανένα πρόστιμο, απλά επέβαλλε τα πρόστιμα που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες.

«Παίρναμε την πιο αυστηρή αλλά δίκαιη απόφαση. Προχωρήσαμε ακόμη και σε κλείσιμο επιχειρήσεων που, σε καιρούς κρίσης, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και το πιο εύκολο. Η δίωξή μου δεν είναι τυχαία. Θεωρώ ότι δεν διέπραξα κανένα παράπτωμα. Εφήρμοζα πάντα το νόμο. Δεν είχα κανένα όφελος. Ακούστηκε ότι η λίμνη Κορώνεια είναι "πτώμα" και ότι τη "δολοφόνησε" ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Θέλω να σας πω ότι, τα τελευταία 8 χρόνια, "πτώμα" που δολοφονείται, καθημερινά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης» υπογράμμισε ο πρώην περιφερειάρχης μόλις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 6 κατηγορουμένων.

«Στα 10 χρόνια που ήμουν στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια ποτέ δεν μείωσα πρόστιμα. Είμαι έκπτωτος για αυτό το πράγμα. Πάντα έβαζα τα πρόστιμα που εισηγούνται οι υπηρεσίες» σημείωσε.