Skip to main content

Την επίθεση στον Μπουτάρη καταδίκασαν Κουράκης, Αβραμόπουλος, Ζέρβας

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος στον Λευκό Πύργο.

Την άγρια επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, καταδίκασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη για τα ντροπιαστικά γεγονότα της 19ης Μαΐου» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας, κ. Κουράκης και ευχήθηκε στον δήμαρχο: «δήμαρχε, Γιάννη Μπουτάρη, ελπίζω και εύχομαι να είσαι καλά».

Ομοίως και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος παραθέτοντας την φράση «Ο δρόμος του αίματος στη Θεσσαλονίκη είναι μακρύς, κακοτράχαλος και ζοφερός» από το βιβλίο «Το παλίμψηστο του αίματος» του Γιώργου Αναστασιάδη σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Φαίνεται ότι ο σκοτεινός κύκλος δεν έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα σε αυτήν την πόλη. Εύχομαι στον Γιάννη Μπουτάρη να είναι γερός».

Τέλος την επίθεση καταδίκασε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Ζέρβας «δεν μπορούσα ποτέ να φαντασθώ ότι σε μια μέρα μνήμης και οδύνης, κάποιοι θα έκαναν βαρβαρότητες ανάλογες αυτών που είχαν υποστεί οι πρόγονοι που τιμούμε» έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook και συνέχισε «και μάλιστα μπροστά στη σημαία μας, και στο σύμβολο της πόλης μας το Λευκό Πύργο».

«Τίποτε χειρότερο από τη βία και την αυτοδικία. Κανείς και για κανένα λόγο δε δικαιούται ποτέ να τις χρησιμοποιεί. Τη μέρα αυτή θα την μνημονεύουμε, δυστυχώς, για ένα ακόμη θλιβερό λόγο» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.