Skip to main content

Την επίθεση στον Μπουτάρη καταδικάζουν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Τέτοιου είδους ενέργειες, αναφέρει η ανακοίνωση, αμαυρώνουν την επέτειο και παραποιούν το νόημα και στόχο της εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με σχετική του ανακοίνωση.

«Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ι. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της επετείου Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου».

Τέτοιου είδους ενέργειες, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «αμαυρώνουν την επέτειο και παραποιούν το νόημα και στόχο της εκδήλωσης που είναι ένας και μοναδικός: Η πλήρης αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Το Συνδικάτο συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ενέργειες και δηλώσεις απ'όπου κι αν προέρχονται, δεν δικαιολογούν βίαιες πρακτικές, καθώς «το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός και η εκτροπή της επίτευξης των κυρίαρχων στόχων».

«Εξάλλου, μην ξεχνάμε», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι διαχρονικά ενέργειες βίας, και σχεδόν πάντα υποκινούμενες, στοχεύουν στη Δημοκρατία και στον αποπροσανατολισμό από τους στόχους της πλειοψηφίας του Λαού».