Skip to main content

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τις παρελάσεις

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο Mega απέρριψε τον όρο lockdown, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις, οι οποίες είναι πολύ σημειακές».

Επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι «δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα να πάμε σε οριζόντιους καθολικούς περιορισμούς».

Ζήτησε, μάλιστα, «να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό», κάνοντας και τη διασύνδεση ότι οι περιοχές που εμφανίζουν μικρό ποσοστό εμβολιασμού, έχουν και υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων.

Για το θέμα των παρελάσεων δήλωσε ότι «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα», σε κάθε περίπτωση «υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ' ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό. Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας», δήλωσε κατηγορηματικά και έκλεισε το εν λόγω θέμα με τη διαπίστωση, «οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση για τις επικείμενες αλλαγές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, σχολίασε ότι για τις όποιες αλλαγές στο υπουργείο Υγείας θα υπάρξουν ανακοινώσεις νωρίς την επόμενη εβδομάδα πάντως δεν θα γίνουν ριζικές αλλαγές στο μοντέλο, οι υγειονομικοί συμβουλεύουν, η Πολιτεία παίρνει τις τελικές αποφάσεις.