Skip to main content

Παρά το άκυρο Μητσοτάκη, στη Β' Θεσσαλονίκης έχουμε εθνικές εκλογές... αύριο

Σε προεκλογικό σπριντ, παρά το άκυρο Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές, έχουν επιδοθεί βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης.

Ποιους δεν μπορεί να πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας; Κυρίως το κόμμα της ΝΔ και τους βουλευτές του... Τόσο ο κομματικός μηχανισμός, όσο και οι βουλευτές τρέχουν λες και έχουμε εκλογές όχι το φθινόπωρο, αλλά τον Δεκαπενταύγουστο!

Αυτή είναι η εικόνα, την οποία βιώνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κομματικά της ΝΔ από την αρχή του καλοκαιριού. Εικόνα η οποία παραμένει αναλλοίωτη και τώρα, παρά τις επανειλημμένες και κατηγορηματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Τα κυβερνητικά κλιμάκια «αλωνίζουν» όλη τη χώρα και θα συνεχίσουν, βάσει του προγραμματισμού της ΝΔ, ενώ και οι βουλευτές και πολιτευτές που έχουν μια σιγουριά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι συνεχίζουν απτόητοι τις δημόσιες εμφανίσεις προεκλογικού χαρακτήρα στο σύνολό τους.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό της Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου η μάχη για μια θέση στην επόμενη Βουλή προοιωνίζεται εξαιρετικά σκληρή και... αμφίρροπη. Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Φάνης Παπάς και Κατερίνα Ζιούτα «δίνουν ρέστα» με διαρκείς εμφανίσεις σε ΜΜΕ, αρθρογραφία, ομιλίες και ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά και παρουσία σε κάθε εκδήλωση σε όλα τα χωριά της εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκη.

Αν κάποιος δει μέσα στις τελευταίες εβδομάδες τη δραστηριότητά τους θα καταλάβει ότι επιδίδονται σε σπριντ τελευταίου προεκλογικού μήνα.

Και πού να επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες ότι εισέρχεται και ακόμη ένα δυνατό όνομα στη συγκεκριμένη λίστα (άνδρας όπως μαθαίνουμε), με το οποίο έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις, όμως δεν έχει ακόμη υπάρξει τίποτα το οριστικό, οπότε να μην το... κάψουμε.

Ο κ. Καράογλου έκανε την τελευταία ανοιχτή πολιτική εκδήλωσή του στο Πανόραμα. Έκτοτε έχει ήδη περάσει από Χαλκηδόνα, Άσσηρο, Λουτρά Λαγκαδά, Γέφυρα, ενώ συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε τον γειτονικό νομό Κιλκίς και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης σήμερα το βράδυ έχει πολιτική εκδήλωση στη Χαλάστρα, χτες είχε στο Βασιλούδι, ενώ ήδη από τα τέλη Ιουνίου έχει κάνει ανάλογες εκδηλώσεις σε Κουφάλια, Σίνδο και Χαλκηδόνα. Επίσης, έχει περάσει από εκδηλώσεις σε Άσσηρο, Χαλκηδόνα, Σουρωτή, Σοχό, Νέα Απολλωνία, Κάτω Περαία και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο κατόρθωσε να περάσει από Μόδι, Θέρμη, Μαγνησία, Λαγκαδά, Ταγαράδες, Βασιλικά, Πανόραμα, Χρυσαυγή και Βόλβη.

Ο κ. Βαρτζόπουλος πραγματοποίησε μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο και πολιτικές συναντήσεις σε Νέα Μεσήμβρια, Δρυμό και Λουτρά Λαγκαδά, ενώ το τελευταίο διάστημα μόνο επισκέφτηκε Λιβάδι, Κουφάλια, Χαλκηδόνα, Μόδι και Μελισσοχώρι. Και σε μια μέρα μόνο κατόρθωσε να περάσει από Σοχό, Ασκό, Αρδαμέρι και Κολχικό.

Ο κ. Παπάς απόψε έχει συγκέντρωση με τους περιφερειακούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης όλων των θητειών του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης και την ερχόμενη Πέμπτη έχει πάρτι νεολαίας στον Λαγκαδά. Μόνο το τελευταίο διάστημα επισκέφτηκε Θέρμη, Λιβάδι, αεροδρόμιο «Μακεδονία», Κιλκίς, Καρδία, Σοχό, Λαγκαδά, Περτούλι, Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι και Λητή. Και μέσα σε μία μόνο μέρα κατόρθωσε να επισκεφτεί Αγία Τριάδα, Μόδι, Φιλαδέλφειο και Πέντε Βρύσες.

Άλλου τύπου εκστρατεία κάνει η κ. Ζιούτα, συμμετέχοντας κυρίως σε κομματικές και άλλες εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αρθρογραφώντας, δίνοντας συνεντεύξεις και ομιλίες, όπως στα Διαβατά και τα Κουφάλια. Πραγματοποίησε ήδη δημόσιες εμφανίσεις σε Νέα Απολλωνία, Λουτρά Λαγκαδά και Θέρμη.

Και σε όλα αυτά να μην ξεχνάει κανείς ότι τρία διαφορετικά κομματικά κλιμάκια, παρουσία και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, όργωσαν λίγες μέρες πριν όλη την εκλογική περιφέρεια...