Skip to main content

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων εξετάζει ο Θεοδωράκης

Το ενδεχόμενο βρίσκεται στο επίκεντρο εμπιστευτικών συζητήσεων που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.

Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων εξετάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ενώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται τα Παραπολιτικά, το ενδεχόμενο διεκδίκησης του αξιώματος αυτού με τη στήριξη όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και όχι μόνο βρίσκεται στο επίκεντρο εμπιστευτικών συζητήσεων που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Θεοδωράκης σχεδιάζει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή για να δοκιμάσει την τύχη του στον στίβο της Αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας όμως τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και ένα αξίωμα εξαιρετικά σημαντικό και με την αίγλη της θεσμικής αυτοτέλειας, συνδέονται αφενός μεν με τη ραγδαία συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του «Ποταμιού», αφετέρου δε με τον ορατό κίνδυνο ο ίδιος να μην καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής με τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.