Skip to main content

Την κατανόηση των Ελληνοκυπρίων ζητά ο Έρογλου

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να επιδείξει περισσότερη κατανόηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό, που ξεκινούν αύριο, τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να επιδείξει περισσότερη κατανόηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό, που ξεκινούν αύριο, τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι από την πλευρά του θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με καλή θέληση.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, επεσήμανε ότι θα αρχίσουν με συζήτηση του περιουσιακού και στη συνέχεια θα τεθούν προτάσεις στο τραπέζι, έχοντας υπόψη, όπως σημείωσε, ότι οι Τουρκοκύπριοι θα ζουν για πάντα στην Κύπρο.

Ο Έρογλου υποστήριξε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος ύστερα από πιθανή λύση του Κυπριακού για να εξισορροπηθούν «οι δύο οικονομίες». Συμπλήρωσε, δε, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει αναφερθεί σε προσεχή συνάντηση μαζί του στη Νέα Υόρκη ή αλλού.

Σημειώνεται ότι απόψε ο Έρογλου και Χριστόφιας θα έχουν συνάντηση γνωριμίας σε δείπνο, που θα παραθέσει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.