Skip to main content

Την Κυριακή η τελευταία βόλτα στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο αλλά και οι δημιουργοί του αγκαλιάστηκαν από όλους, ενώ το αναγνωστικό κοινό παρέμεινε πιστό στην διαχρονική αξία του.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας από όλα τα μέρη της Βόρειας Ελλάδας σημείωσε φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, γιορτάζοντας τα σαραντάχρονά του. Παράλληλα, ο θεσμός, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα δρώμενα της πολης, σημείωσε και ρεκόρ πωλήσεων με άνοδο που αγγίζει το 20-30%.

Το βιβλίο αλλά και οι δημιουργοί του αγκαλιάστηκαν από όλους, το αναγνωστικό κοινό παρέμεινε πιστό στην διαχρονική αξία του. Κάθε βράδυ οι ίδιοι είναι οι πρωταγωνιστές στην κεντρική σκηνή της παραλίας του Λευκού Πύργου, διαδίδοντας και προβάλλοντας το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Σε δήλωση του ο κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ ανέφερε: «είναι μεγάλη η χαρά μας που και σε αυτό το Φεστιβάλ η παρουσία των νέων ανθρώπων είναι καθημερινή και αυξητική. Οι νέοι αναγνώστες αλλά και το βιβλιόφιλο κοινό που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το βιβλίο, σε μέγιστο βαθμό νοιώθουν πλήρη ικανοποίηση, βλέποντας τη νέα βιβλιοπαραγωγή και συνομιλώντας με τους τριακόσιους και πάνω συγγραφείς που παρευρίσκονται καθημερινά σε εκθετήρια των εκδοτών, παρουσιάζοντας τη δημιουργική γραφή τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να απευθύνουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των ανθρώπων του βιβλίου».

Σε εξέλιξη βρίσκονται έως και την Κυριακή που θα πέσει η αυλαία του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου η έρευνα με την Εταιρεία Δημοσκοπήσεων Interview εντός του χώρου της έκθεσης, καθώς επίσης ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ με αποστολή στα emails: sekve@otenet.gr & sekvethes@gmail.com και η διαγωνισμός του «Βιβλίου του Φεστιβάλ» (ψηφίζεται στην κάλπη που βρίσκεται στην Γραμματεία στο περίπτερο 52).