Skip to main content

Tην παραίτησή του από τη ΝΔ ανακοίνωσε ο Αχμέτ Ιλχάν

Την παραίτησή του από τη ΝΔ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης του κόμματος, Αχμέτ Ιλχάν, σε συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή.
Την αποχώρησή τους από τη ΝΔ ανακοίνωσαν ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και άλλα επτά γαλάζια στελέχη της μειονότητας, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στον συγκεκριμένο νομό, ως αποτέλεσμα της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγεία του κόμματος.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριζε την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στη διαδικασία εκλογής  αρχηγού.

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι διαφωνούν με τις θέσεις και αρχές του νέου προέδρου σε σχέση με την μειονότητα, οι οποίες «απέχουν από τις κεντρικές θέσεις του ιδρυτή μας και αποκλίνουν σε σοβαρό βαθμό από τις αρχές της κεντροδεξιάς», τις οποίες υποστηρίζουν ότι επανέλαβε «στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη». 

Οι οκτώ δηλώνουν την απόφασή τους να αποχωρίσουν από την ΝΔ «λόγω των ιδεολογιών και πολιτικών θέσεων που διακατέχουν την παρούσα ηγεσία» και υποστηρίζουν ότι «θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αρχές και αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού».
παρούσα

Τις προηγούμενες μέρες παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Η παραίτηση συνδέεται με την εκλογή του Α. Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ, καθώς ο ίδιος διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.