Skip to main content

Την Παρασκευή η μελωδική διαμαρτυρία από μουσικούς στον Λευκό Πύργο

Μία ημέρα αργότερα από το πρώτο κάλεσμα η διαμαρτυρία των μουσικών, λόγω κακοκαιρίας - «Τραγουδάμε για την τέχνη μας και τη δουλειά μας»

Την Παρασκευή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η μελωδική διαμαρτυρία των μουσικών της Θεσσαλονίκης, μπροστά στον Λευκό Πύργο. Το κάλεσμα είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ωστόσο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές αποφάσισαν τη μετακίνηση της διαμαρτυρίας μία ημέρα αργότερα, την ίδια ώρα, όπως ενημέρωση το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Πρόκειται για το ελληνικό σκέλος της διεθνούς διαμαρτυρίας μουσικών και καλλιτεχνών, που μένουν εκτός των κυβερνητικών μέτρων στήριξης μετά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Γεμίζουμε τις γειτονιές με μουσική. Από την Ακρόπολη μέχρι τον Λευκό Πύργο, τα Γιάννενα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο και την Πάτρα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους – μεμονωμένους μουσικούς και σχήματα – να δηλώσουνε συμμετοχή! Μεγαλώνουμε την αλυσίδα! Απλώνουμε τους κρίκους της να μας ακούσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Σήμερα τραγουδάμε για την τέχνη μας και τη δουλειά μας! Σήμερα το τραγούδι μας ενώνεται με όλο το λαό!», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.