Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σάλος προκλήθηκε με τους χαρακτηρισμούς της αντιδημάρχου για τα μέλη του ΚΚΕ, με τον δήμαρχο Αθηναίων να ζητά την παραίτησή της.

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μετά το σχολιασμό της περί «κατσαρίδων και τρωκτικών» αναφορικά με τη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι σέβεται την κ. Έβερτ, «το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό».

«Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής», σημειώνει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει πως η αντιδήμαρχος κ. Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Υπενθυμίζεται πως η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, ανάφερε «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!».

Το σχόλιο αυτό της Αλεξίας Έβερτ, έγινε κάτω από την ανάρτηση της αρθρογράφου, Πέπης Ραγκούση στο facebook στην οποία είχε ποστάρει μια φωτογραφία από την παρέμβαση του ΚΚΕ για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου με το σχόλιο: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ