Skip to main content

Την Πέμπτη έρχεται το κλιμάκιο του ΔΝΤ στη χώρα μας για τον έλεγχο

Από το οικονομικό επιτελείο δηλώνεται ότι θα τους δοθούν ό,τι στοιχεία ζητήσουν, στο πλαίσιο της πολιτικής των «ανοικτών βιβλίων».
Την Πέμπτη αναμένεται τελικώς στην Αθήνα το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο θα αναλάβει να κάνει φύλλο - φτερό εθνικούς λογαριασμούς και οικονομικά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού. Αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστήριζαν χθες ότι «η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό» κι ότι «για λόγους καθαρά συγκυριακούς αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί, απλώς, νωρίτερα». Δεν εξηγούσαν, όμως, για ποιον λόγο στο κλιμάκιο αυτό θα συμμετέχουν και στελέχη της Eurostat, όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο, ούτε ποιοι ήταν οι «συγκυριακοί» λόγοι που επίσπευσαν την επίσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση, στο οικονομικό επιτελείο είναι διατεθειμένοι να δώσουν ό,τι στοιχείο τους ζητηθεί, καθώς κεντρική γραμμή είναι «να βγουν όλα στο φως». Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα βοηθηθεί και η συγκαλυμμένη απογραφή της ελληνικής οικονομίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και με τη συμμετοχή της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας.