Skip to main content

Την Πέμπτη η πρώτη επίσημη της νέας Ο.Α.

Ειδική εκδήλωση ετοιμάζει η Marfin στην Αθήνα. Τα ερωτήματα περί κυβερνητικής αλλαγής.
Μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Πέμπτη, αναμένεται ότι θα αποτελέσει την τυπική "πρώτη" για την Olympic Air.

Κι αυτό γιατί η ουσιαστική θα έχει σηματοδοτηθεί με τη λειτουργία της εταιρίας από την 1η Οκτωβρίου. Σε 15 μέρες από σήμερα και 10 μέρες μετά την διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών, η διοίκηση της Marfin Investment Group (MIG) θα δεξιωθεί πλήθος καλεσμένων με αφορμή το γεγονός κι όπως είναι φυσικό από τις παρουσίες εκείνης της ημέρας στο αεροδρόμιο θα μπορούν να εξαχθούν πολλά κι ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Εννοείται αυτή η διάσταση θα έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι από το ποιος θα έχει κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής. Γιατί στην περίπτωση που η ΝΔ κληθεί να κυβερνήσει εκ νέου, τα πράγματα σχετικά με την νέα Ο.Α. είναι προδιαγεγραμμένα: Τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει. Αν όμως κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, τότε αναμένονται - κατά πάσα πιθανότητα - ορισμένες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, αφού το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει επισήμως ότι προσδοκά σε ένα εταιρικό σχήμα με την παρουσία και του δημοσίου.

Κατά συνέπεια, οι όποιες αλλαγες θα αποτελούν ήδη - κατά πάσα πιθανότητα - αντικείμενο συζήτησης, "την ώρα" που η δεξίωση θα εξελίσσεται.

Στη Θεσσαλονίκη
Πανηγυρική τελετή με την ευκαιρία της άφιξης της πρώτης πτήσης της νέας Ο.Α. στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται αύριο από τοπικούς φορείς. Το πρώτο δρομολόγιο θα φτάσει στις 9 το πρωί από την Αθήνα. Με το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη  είχε ξεκινήσει τη διαδρομή της και η Ο.Α. του Αριστοτέλη Ωνάση πριν μισό αιώνα και πλέον.