Skip to main content

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τα εργασιακά

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στην εβδομάδα, ως αντίδραση στην ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων που επέβαλαν στη χώρα μας το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη.
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στην εβδομάδα, ως αντίδραση στην ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων που επέβαλαν στη χώρα μας το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη. Η 48ωρη απεργία, που ανακοίνωσε για αύριο και μεθαύριο η ΑΔΕΔΥ δεν είναι παρά μόνο η αρχή, λένε όσοι γνωρίζουν τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στα επιτελεία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. «Στον αρμαγεδώνα των μέτρων θα απαντήσουμε με αρμαγεδώνα κινητοποιήσεων», είναι το μότο που κυριαρχεί και η απειλή ξεκινά να εφαρμόζεται από αυτή την εβδομάδα.

Η κορύφωσή τους, όμως, θα εξελιχθεί αμέσως μετά την Πέμπτη, όταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα που θα ληφθούν στο κρίσιμο κομμάτι του ασφαλιστικού -εργασιακού. Χθες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε μόνο το περίγραμμα των μέτρων και για την εξειδίκευσή τους παρέπεμψε στον κ. Λοβέρδο. Αμέσως μετά από αυτή τη ...διαδικασία αναμένεται και η κοινωνική έκρηξη.