Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του ότι πρόκειται για λόγους αρχών.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η θέση του οποίου είναι κενή μετά την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Ιωάννη Καρατζιά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Πρωθυπουργού.

Ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

Πηγές του υπουργείου απέδωσαν την παραίτηση στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Π.Σ., που κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς φέρεται ότι έκαναν διακρίσεις και δεν συμφωνούσαν με τις υποδείξεις του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, που να εναρμονίζει το βαθμολογικό της Πυροσβεστικής, με αυτό της Αστυνομίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ