Skip to main content

Την περαιτέρω στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε η Ευθυμίου

H βουλευτής ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό ότι το Νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα προβλέπει την επιβράβευση των ενήμερων οφειλετών.

Nα συνδράμει ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις τράπεζες, ώστε οι όροι δανειοδότησης να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων και κατά τον τρόπο αυτό να στηριχθούν περισσότερο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου κατά την διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου για τον Πτωχευτικό Κώδικα, στη Βουλή.

Παράλληλα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της κ. Ευθυμίου πως «καθίσταται πιο επιτακτικό με δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλέον χαρακτηριστεί ως προς τα υγειονομικά δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στο Επίπεδο 3 και είναι εύλογη η έντονη και αυξημένη αγωνία των εμπόρων και των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιβίωσή τους».

«Μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών στο τραπεζικό μας σύστημα», ανέφερε συγκεκριμένα η Άννα Ευθυμίου, απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα «σίγουρα θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικοί οι όροι χορήγησης των δανείων, ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι διαδραματίζουν έναν σπουδαίο ρόλο τόσο στην οικονομία, όσο και στην αγορά εργασίας. Επειδή γνωρίζω το δικό σας ενδιαφέρον, θα ήθελα να παρακαλέσω και εσάς και την Κυβέρνηση να συνδράμετε, για να είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα τα κριτήρια δανειοδότησης στα σημερινά δεδομένα της κρίσης και της πανδημίας του κορωνοϊού».

Επιπρόσθετα, η Άννα Ευθυμίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που εισάγονται για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο.

Όπως επισήμανε η βουλευτής, είναι πολύ σημαντικό ότι το Νομοσχέδιο αυτό, όπως και το πρόγραμμα «Γέφυρα», προβλέπει την επιβράβευση των ενήμερων οφειλετών, διότι αυτοί οι άνθρωποι, μέσα στην κρίση, κατάφεραν και συνεχίζουν να καταφέρνουν, με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, να εκπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Άννα Ευθυμίου, ουσιώδης είναι και η μεταρρύθμιση που στοχεύει στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών,  με τις κατάλληλες διασταυρώσεις και την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.