Skip to main content

Κραυγή αγωνίας δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ένοπλη επίθεση στο ΚΕΠ

Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης Συκεών κάνει λόγο για γνωστό στις αρχές δράστη που η αστυνομία όφειλε να προσέχει μην προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Ως επιβεβαίωση της έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή σχολιάζει η διοίκηση του δήμου Νεάπολης Συκεών το περιστατικό ένοπλης επίθεσης σε εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συκεών (δείτε εδώ).

«Ο συγκεκριμένος πολίτης-δράστης, μετά και από αλλεπάλληλες καταγγελίες μας, είναι γνωστός εδώ και χρόνια στις διωκτικές Αρχές, οι οποίες όφειλαν να έχουν το νου τους και να έχουν λάβει τα δέοντα μέτρα προστασίας των πολιτών. Ιδιαίτερα, όμως, όφειλαν να έχουν υπό προστασία το κτίριο του δημαρχείου όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι, και μάλιστα σε διπλή βάρδια, και το οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολιτών για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό, άλλωστε, ζητήθηκε εκ νέου με έγγραφο-επιστολή που εστάλη σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, κατόπιν εντολής του δημάρχου, και το οποίο Α.Τ. απέχει ελάχιστα μέτρα από το δημοτικό κτίριο», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα τονίζεται πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, παρ’ όλο που υπήρχε σε εξέλιξη κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα ΚΕΠ επικοινώνησαν άμεσα με την εργαζόμενη εκφράζοντάς της την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, ενώ κινητοποίησαν, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους, το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών και το ‘‘100’’ για τη σύλληψη του δράστη. Επίσης, με εντολή του δημάρχου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνόδευσε σήμερα το πρωί την εργαζόμενη στις αρμόδιες ιατρικές Υπηρεσίες του δήμου για τη στήριξή της, και αφού της χορηγήθηκε η απαιτούμενη άδεια τη συνόδευσε στην κατοικία της.