Skip to main content

Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του Σιατίστης Παύλου-Λαϊκό προσκύνημα

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα και αύριο στη Σιάτιστα

Εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών. Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη σκόρπισε θλίψη σε όλο το ποίμνιό του, τόσο στην επαρχία του όσο και στο Πανελλήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακός, είχε στο ενεργητικό του πλήθος ομιλιών και έπαιρνε θέση συχνά σε θρησκευτικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα. Είχε την ικανότητα να προσεγγίσει τους νέους ενώ σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή στα 13 χρόνια παρά 2 μήνες ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος γεννήθηκε το 1947 στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974 και υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος τόσο στο Μαντούδι Ευβοίας, όσο και στη Χαλκίδα.

Το 1998 διορίσθηκε Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και εν συνεχεία της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας, των Συνοδικών Υποεπιτροπών των Ολυμπιακών Αγώνων, της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου και αυτής των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης υπηρέτησε επί μία τριετία ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και Διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών αυτής. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την 4η Μαρτίου 2006 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

Λαϊκό προσκύνημα σήμερα

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αγρυπνία και νωρίς τα ξημερώματα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου θα μεταφερθεί στη Σιάτιστα συνοδεία απο τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο, όπου το σκήνωμα του θα τεθεί και εκεί σε λαικό προσκύνημα.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισα-νίου και Σιατίστης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.