Skip to main content

Αύριο τελικά η τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΜΑΘ

Η σιωπή της Νοτοπούλου για τα θέματα της πόλης, που προκαλεί ανησυχία, ο σχεδιασμός και η ομιλία με... νόημα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Αύριο το απόγευμα, στις 7, θα γίνει τελικά η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ανάμεσα στην απερχόμενη υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου και τη νέα, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η τελετή είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής αναμένεται να είναι ανάλογη με εκείνη που είχε γίνει κατά την ανάληψη των καθηκόντων από την κ. Νοτοπούλου, που παρέλαβε από την Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οπότε θα έχει και ενδιαφέρον η απολογιστική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης (πλέον).

Η κ. Νοτοπούλου, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την προεκλογική της εκστρατεία, αναμένεται να το κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως πληροφορούμαστε με εμφατική είσοδο στον αγώνα. Ήδη έχει συμπληρώσει έναν αριθμό από δεκάδες υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ θα τους παρουσιάσει στην τελετή εγκαινίων του προεκλογικού της γραφείου στο κέντρο της πόλης, μαζί με την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού της.

Η αμηχανία (στα όρια της ανησυχίας) που έχει προκληθεί πάντως σε φίλους και αντιπάλους για το γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη για τον δήμο Θεσσαλονίκης και για συγκεκριμένα ζητήματα της δημοτικής ατζέντας, μπορεί να έχει απάντηση στον τύπο της εκστρατείας που η ίδια επιλέγει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς συνεργάτες της, η κ. Νοτοπούλου επιλέγει προς το παρόν τη σιωπή για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, καθώς θέλει να αφήσει τους αντιπάλους της να πιάσουν «ταβάνι» και ακολούθως να «απλώσει» το συνολικό σχέδιό της, με λεπτομέρειες και με συγκεκριμένες θεματικές για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης τετραετίας.

Προς το παρόν πάντως έχει μπει μόνο στη διαδικασία σχολιασμού ή απαντήσεων στις κατηγορίες που έχει δεχτεί από άλλους υποψήφιους δημάρχους για το χρόνο παραίτησής της από το ΥΜΑΘ, για το έργο της στο υπουργείο και για το χαρακτηρισμό της υποψηφιότητάς της ως «κομματικής». Του πολιτικού κομματιού έπεται το αυτοδιοικητικό...