Skip to main content

Την Τρίτη οι απολογίες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ - Οι κατηγορίες

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα εις βάρος των τριών συλληφθέντων.

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την κινηματογραφική ληστεία εχθές νωρίς το μεσημέρι στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του 41χρονου και του 35χρονου για το κακούργημα της ληστείας από κοινού, από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική πράξη. Επιπλέον κατηγορούνται για τρία πλημμελήματα, παράνομη οπλοφορία, πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκε σε κατ'οίκον έρευνες μετά την απόπειρα ληστείας.

Οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο.

Έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί από τις 10 το πρωί μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρηση των συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.