Skip to main content

Την Τρίτη η ψηφοφορία για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση και θα λάβει τον λόγο για να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του

Την ερχόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για το αίτημα της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις μεθοδεύσεις του με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση και θα λάβει τον λόγο για να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του, αλλά και τους χειρισμούς του.

Στην σχετική της πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να ελεγχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τρία αδικήματα.

* Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

 * Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.

* Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.

 * Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Την πρόταση της ΝΔ αναμένεται να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ, ήδη από χθες η Φώφη Γεννηματά δήλωσε από την Ολομέλεια του Σώματος ότι θα υπερψηφίσει προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι επιχείρησαν να στήσουν αυτή την πλεκτάνη για να ενοχοποιήσουν και στελέχη του κόμματος της.

Ανάλογη στάση θα επιλέξουν και το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.

Ωστόσο ερώτημα παραμένει μέχρι αυτή την ώρα τι πρόκειται να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι αν θέλει η ΝΔ μπορεί να τον βάλει στον κάδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις αρχικές της επιφυλάξεις η κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα έτοιμη να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με κατάθεση μαρτύρων.